Historie

Ondernemend is de familie Fokker altijd geweest. Zo dreven Cornelis Fokker en zijn zoon Hendrik, allebei veeboeren, halverwege de 19e eeuw al een levendige handel. Ze slachtten het vee en bezorgden het vlees aan huis.

Maar de geschiedenis van het bedrijf begint in 1904, toen Lambertus Fokker het transportbedrijf oprichtte dat uit zou groeien tot de huidige onderneming. Van paarden tot draglines. Oprichter Lambertus vervoerde vooral bouwmaterialen. Dat deed hij decennialang met paard en wagen, pas in de jaren ’30 werden de eerste vrachtwagens ingezet. Lambertus had een goed zakelijk instinct en verlegde al snel het accent naar sloopwerk en grondverzet. Zijn zoon, Lambertus junior, nam het stokje over. Met enige moeite overleefde het bedrijf de barre oorlogsjaren, maar daarna werd de stijgende lijn voortgezet. De zoon voegde containerverhuur aan het scala toe en investeerde ook gericht in graafmachines en draglines. Hij leidde de zaak tot aan zijn dood in 1960. Zijn zoons Kees, Bep en Jan volgden hem één voor één op en hebben alle drie korte tijd de leiding over het familiebedrijf gehad.

In 1984 namen de huidige directeuren het roer over. Moderne tijdenVandaag de dag wordt het bedrijf gerund door twee volle neven, achterkleinkinderen van de grondlegger: L.C. Fokker en L.H.C. Fokker. Onder hun bewind heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een solide onderneming met vier heldere specialismen:

  • Grond-, straat- sloopwerk
  • Container- en bedrijfsdiensten
  • Asbestverwijdering
  • Projectontwikkeling